Güneş enerjisi; kullanımının son derece kolay, çevre dostu ve temiz enerji olması sebebi ile tercih edilmektedir. Güneş enerjisinden daha fazla yararlanabilmek için rutin temizlikleri yapılması gerekmektedir. Manuel olarak yapılan güneş paneli temizliklerinde zaman, enerji ve maliyet kaybı yaşanmaktadır.
Saf su üreten makinelerimiz ve 20 metreye kadar uzanan fiberglass teleskopik ekipmanlarımız ve fırçalarımız ile temizlik işlemi yapmaktayız. Temizlik esnasında fiberglass ekipmanlarımız ve fırçalarımız sayesinde güneş panel üzerine çıkmadan yerden temizlik yapılmaktadır. Bu sayede panel üzerinde çatlama ve yıpranmalarının önüne geçilmektedir.
1- Taşıma su ile yapılan yanlış temizlik neticesinde oluşan kireç izleri.
2- Ağaçlardan gelen reçine ve organik salgılar.
3- Stabilize yollardan ve demiryollarından gelen toz ve egzoz gazları.
4- Kuş ve haşere pislikleri.
5- Hayvan çiftlikleri, deniz gibi alanlara yakın olan santrallerdeki tuz ve amonyak izleri.
6- Uygun olmayan ekipman ve personel ile yapılan yanlış uygulamalar neticesinde oluşan kırılmalar, mikro çatlaklar ve yanlış kimyevi neticesi oluşan korozyon.
Güneş enerjisi panelleri sayesinde elektrik enerjisi üretilir. Bu yüzden de panellerin temizliği her zaman yüksek gerilime kapılma riskini de beraberinde getirir. Akıma kapılmamak için paneller iletkenliği olmayan deiyonize edilmiş saf suyla temizlenmelidir. Bu sayede iş güvenliği korunabilir.
Panel temizliği esnasında üzerine basılmamalı ve kesinlikle yürünmemelidir. İnsan vücudunun ağırlığı sebebiyle panel üzerinde küçük çatlaklar oluşabilir. Çatlaklara sızan yağmur suları veya temizlikte kullanılan sıvılar nedeniyle elektrik çarpması başta olmak üzere ciddi boyutlu sorunlar yaşanabilir. Güneş panellerinin toz ve kirden arındırılması için deterjan ve kimyasal içerikli ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.
Güneş panellerinin bakımı düzenli aralıklarla yaptırılmalıdır.